(044) 500-9616, (098) 687-87-01, (067) 500-37-88
Ванна кIмната з вашим характером

Новини

ТЕСЕnow панель змиву
03.09.2015

ТЕСЕnow панель змиву ТЕСЕnow панель змиву

АКЦІЯ ТОТО
09.12.2014

АКЦІЯ ТОТО Акція 4999 евро! Багатофункціональний електронний унітаз TOTO серіяNeorest SE з блоком біде.

Зміна цін!
09.12.2014

Зміна цін!Шановні гості нашого сайту,Звертаємо Вашу увагу на акцію від -40% ТОТО  GIOVANNONI (art.CW882Y+TCF89 ...

архів новин >>

Курси валют
Четвер, 25 квітня, 2024
Курс EUR гот.      29.9
Курс EUR безгот. 29.9

Матеріалознавство

Статті » Матеріалознавство: Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

Далеко не всі ідеї дизайнерів можна реалізувати у вже звичних чавуні, сталі чи акрилі. Це стимулює іменитих виробників витрачати чималі кошти на розробки нових матеріалів, які б володіли міцністю і красою каменю, легкістю і пластичністю акрилу, але були позбавлені їх недоліків.

 

Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

 

Так з'явилися на світ акрилові композити Corian від DuPont, Staron від Samsung, LG Hi-Macs, Quaryl від Villeroy & Boch, Duralight від Teuco і композити з поліестеру: Cristalplant, Duralmond, Exmar, Pietraluce і багато інших. Полімерна кераміка, полімербетон, штучний камінь, литтєвий мармур - це побутові назви подібних композитних матеріалів, створених штучним шляхом при поєднанні органічного матеріалу (акрилу або поліефірних смол), наповнювачів - неорганічних матеріалів (наприклад кварци, скло, діоксид кремнію або тригідрат алюмінію), які не вступають в тісну хімічний зв'язок зі смолою, і додаткових матеріалів, які служать для того, щоб поєднати матрицю з наповнювачем.

 

Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

 

Кожен іменитий виробник використовує свої ноу-хау і для отримання вихідного матеріалу, і при виробництві ванн. Це ускладнює систематизацію та складання порівняльної характеристики, в якій були б представлені переваги та недоліки ванних з композитних матеріалів різних виробників. Нові високотехнологічні продукти, захищені патентами, дуже сильно відрізняються одне від одного фізичними параметрами, технологіями виробництва і споживчими характеристиками. Вони мають різні властивості відносно блиску, кольору, стійкості до ультрафіолету і температури, по різному взаємодіють з миючими засобами.

 

Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

 

Але об'єднує їх всіх головна характеристика: володіючи пластичністю і всіма достоїнствами поверхні литого акрилу, ванни з цих матеріалів набагато більш зносостійкі, їх важко пошкодити, впустивши важкий предмет, і вони не вимагають армування.

 

Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

 

Завдяки такій твердості ванни з цих матеріалів можуть бути чітких форм без заокруглених країв. Це дозволяє зробити їх зовнішній вигляд бездоганним. Крім того, вироби композитних матеріалів масивні, міцні і дуже стійкі, добре поглинають звук. Поверхня таких ванн може бути як матовою, так і блискучою. Крім відмінних фізичних характеристик у цих матеріалів дуже довгий термін служби. Технології виготовлення ванн з міцних матеріалів роблять спа-процедури особливо приємними, завдяки можливості установки плоских форсунок гідро-та аеромасажем.

 

Ванни з композитних матеріалів або штучного каміння

 

Основна різниця між композитними матеріалами на базі акрилу і поліестеру в тому, що з'єднання з матрицею з поліестеру не вступають у тісний зв'язок з мінеральними наповнювачами. Це обумовлює гірші, в порівнянні з акриловими, експлуатаційні якості щодо блиску, гігієнічності та легкості ремонту, стійкості до механічної дії, світла і температури. З'єднання на основі акрилу вдвічі стійкіші до ударів і стирання, ніж будь-яке інше з'єднання на основі поліестеру. Для порівняння: стійкість до ударів від 4,4 до 4,8 кДж/м2 для сполук на основі акрилу і 2,3 кДж/м2 з поліестеру. Тим не менш, ванна з будь-якого міцного композиту - це прекрасний вибір на довгі роки. Такі ванни мають тільки один істотний недолік - ціна такої ванни починається від 3 000 євро.

4 вересня 2011