(044) 500-9616, (098) 687-87-01, (067) 500-37-88
Ванна кIмната з вашим характером

Новини

ТЕСЕnow панель змиву
03.09.2015

ТЕСЕnow панель змиву ТЕСЕnow панель змиву

АКЦІЯ ТОТО
09.12.2014

АКЦІЯ ТОТО Акція 4999 евро! Багатофункціональний електронний унітаз TOTO серіяNeorest SE з блоком біде.

Зміна цін!
09.12.2014

Зміна цін!Шановні гості нашого сайту,Звертаємо Вашу увагу на акцію від -40% ТОТО  GIOVANNONI (art.CW882Y+TCF89 ...

архів новин >>

Курси валют
Вівторок, 19 березня, 2024
Курс EUR гот.      29.9
Курс EUR безгот. 29.9

Архітектурні стилі

Статті » Архітектурні стилі: Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко

 

alt
 
Стиль Art Deco (ар-деко, ар деко, арт деко, арт-деко) панував в Європі та Америці в період між двома світовими війнами, і по праву названий останнім «Великим стилем» європейських столиць. Він виник у Парижі на початку 1920-х років як продовження Модерну (Ар Нуво), але на нього впливали і неокласицизм, конструктивізм, кубізм, футуризм. Іконою стилю стали знамениті хмарочоси Нью-Йорка: Empire State Building, Chrysler Building і Rockefeller Center. Мистецтво арт деко продовжує основні теми і прийоми Модерну: криві лінії і образи млосних блідих жінок з розпущеним волоссям, незвичайне поєднання дорогих та екзотичних матеріалів: алюмінію, слонової кістки, ебенового дерева, перламутру, бронзи, скла і кераміки.

 

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-ДекоВ основу стилю покладено і елементи Ампіру, і враження від розкопок археологів в Єгипті і Центральній Америці, і мистецтво декораторів Російських Балетних Сезонів в Парижі. Відкриття гробниці фараона Тутанхамона вплинуло на смаки людей так само сильно, як і форми новітніх локомотивів і автомобілів. Інтер'єри в стилі арт деко більше схожі на колекцію «стильних речей» (меблів, тканин, виробів з бронзи, скла, кераміки), а не на цілісний образ. Не випадково, такі інтер'єри часто називали «павільйон колекціонера» або «ательє художника». З мистецтвом Модерну на межі століть стиль арт деко об'єднує прагнення художників і архітекторів створити відчуття добробуту і «розкішного життя».

Початок Другої Світової війни поставив крапку в повільному згасанні цього стилю. І тільки через кілька десятиліть забуття, в 80-х роках ХХ століття, почав повертатися інтерес до стилю арт деко. Зараз інтер'єри арт деко дуже популярні в Америці, особливо багато їх у Нью-Йорку та Маямі.

 

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко
 
Розкішна мармурова текстура підлоги задає колір і настрій всьому приміщенню. Надсучасна сантехніка гармонійно поєднується з класичними змішувачами арт-деко для ванної та умивальника. Лаконічна вбудовувана ванна додає світла та збалансовує темний декор.
 
При оформленні інтер'єру ванної кімнати в стилі арт деко успіх забезпечить виконання кількох простих прийомів:

• Не захаращуйте ванну кімнату меблями і аксесуарами.

• Не тримайте на видноті предмети щоденного вжитку (зубні щітки, креми, ...)

• Віддайте перевагу дзеркальним і блискучим поверхням

• Витримайте приміщення у світлій пастельній гаммі з драматичними акцентами чорного або темно-синього кольору

На підлозі у ванній кімнаті чудово виглядатимуть прості геометричні візерунки, викладені з натурального каменю, керамічної плитки або мозаїки контрастних кольорів: зигзаги, класичний чорно-білий малюнок шахового поля або архаїчні орнаменти.

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко

Хрестоматійна палітра стиля арт-деко: білий, пастельний світло-зелений та драматичні акценти чорного. Восьмигранна форма унітазу і біде - візитна картка стилю. Сувору геометричність інтер'єру пом'якшують заокруглені лінії раковини, змішувача та дзеркала.

 

Кольорова палітра арт деко залишалася практично незмінною весь час, тому оберіть для стін напівматову фарбу світлих приглушених тонів (світло-оливкового, блакитного, відтінки сірого). А керамічну плитку або обробку каменем використовуйте по мінімуму і лише там, де вона дійсно необхідна.

Сантехніка

Ванна

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко
Безпрограшне рішення: дзеркала + ванна в облаштуванні з алюмінію + класичний змішувач
 
У великій ванній кімнаті краще поставити окремо ванну лаконічних, обтічних форм з нержавіючої сталі. Якщо ж площа приміщення мала, то облицьована плиткою або навіть дзеркальними панелями акрилова або сталева ванна чудово доповнять образ. Не варто надмірно захоплюватися додатковими аксесуарами до ванної: підголовники або ручки можуть звести нанівець зусилля дизайнера по створенню стильного інтер'єру.

Раковини і туалетні столики

alt

Краще рішення для ванної в стилі арт деко - це раковина квадратних форм на консолі з нержавіючої сталі. Але якщо Вам потрібно місце для зберігання косметики і побутових дрібниць, то без туалетного столика не обійтися. Виберіть столик сріблястого кольору або лакований з темного дерева, і поставте на нього прозору раковину-чашу.

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-ДекоКрани

Змішувачі та крани для ванної кімнати в стилі арт деко частіше за все бувають на 3 отвори - з рукоятками, що встановлюються окремо. Глянцеві хромовані або з нержавіючої сталі, зі строгими геометричними обтічними формами, змішувачі для раковини, ванни і душу доповнять інтер'єр ванної кімнати. Не варто купувати одноважільні змішувачі або класичні з бронзовим покриттям - ні ті, ні інші не підійдуть по стилю.

 

 

 

 

Меблі

У невеликій ванній кімнаті краще обійтися взагалі без меблів, оскільки вони можуть зруйнувати відчуття вишуканої простоти і легкості. Підбираючи обстановку для просторої ванної кімнати, варто пошукати оригінальні предмети обстановки в антикварних магазинах, тим більше що оригінальні французькі меблі цього періоду знайти не важко і коштують вони помірні, як на антикваріат, гроші.
 
Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко
Інтер'єри, стилізовані під арт-деко, дозволяють в одному приміщенні об'єднати класичні традиції та сучасні предмети, розкіш та легкість. Класична ванна та сучасний змішувач, мармурова підлога та масивна срібляста рама дзеркала, аристократична англійська раковина та шестигранні рукоятки змішувача.
 

Якщо ви обрали раковину з п'єдесталом або консоллю, то зберігати повсякденні дрібниці можна в дзеркальній шафці над раковиною.

Акценти

Останній "Великий стиль" або ванна кімната в стилі Арт-Деко
Вогні великого міста та безмежних можливостей - відтворити настрій Нью Йорка можна навіть у ванній кімнаті. Якісна сантехніка та матеріали, відсутність зайвих речей та легкість, а замість вікна з панорамою з висоти пташиного польоту, можна повісити фото улюбленого мегаполіса. Зібрати все необхідне можна не відходячи від клавіатури: ванна Kaldewei та раковини на металевих консолях Duravit, змішувачі для ванної, умивальників та аксессуари Nicolazzi, бра Devon&Devon.
 
Аксесуари та світильники, також як і змішувачі, варто вибрати хромовані або з нержавіючої сталі. Часто виробники сантехніки доповнюють лінійки своєї продукції такими необхідними елементами.

Розставити акценти у ванній кімнаті допоможуть кілька чорно-білих фотографій.

30 вересня 2011