(044) 500-9616, (098) 687-87-01, (067) 500-37-88
Ванна кIмната з вашим характером

Новини

ТЕСЕnow панель змиву
03.09.2015

ТЕСЕnow панель змиву ТЕСЕnow панель змиву

АКЦІЯ ТОТО
09.12.2014

АКЦІЯ ТОТО Акція 4999 евро! Багатофункціональний електронний унітаз TOTO серіяNeorest SE з блоком біде.

Зміна цін!
09.12.2014

Зміна цін!Шановні гості нашого сайту,Звертаємо Вашу увагу на акцію від -40% ТОТО  GIOVANNONI (art.CW882Y+TCF89 ...

архів новин >>

Курси валют
П`ятниця, 29 березня, 2024
Курс EUR гот.      29.9
Курс EUR безгот. 29.9

Матеріалознавство

Статті » Матеріалознавство: Ванни зі сталі

Ванни зі сталі стали популярними, в першу чергу, завдяки демократичній ціні. На даний момент це найдешевший матеріал на ринку сантехнічного обладнання і такі ванни дійсно підійдуть тим, хто не планує витрачати значну суму. Але не варто відразу навішувати на них ярлик «ванни для малозабезпечених» або «неякісної дешевки». Міцність і пластичність, можливість надати їй будь-які форми, перетворили сталь на улюблений матеріал промислових дизайнерів. У результаті ми можемо вибрати доступні, практичні і водночас гарні ванни.
 
Ванни зі сталіВанни зі сталі
 
 
 
Ванни зі сталі
 
Сталеві ванни мають цілу низку переваг, що вигідно відрізняють їх серед інших видів ванн:
  • Такі ванни в 5-6 разів легше чавунних, що істотно полегшує доставку та встановлення. Особливо виграють такі ванни, якщо їх доводиться далеко доставляти або піднімати на останній поверх будинку без ліфту.
  • Сталь набагато міцніша за акрил, а пластичністю йому не поступається. В результаті покупці отримують величезний вибір ванн самих незвичних форм для найсміливіших ідей.
  • Емалеве покриття сталевих ванн, на відміну від чавунних, - не пористе. На ньому практично не затримується бруд і ванну набагато легше підтримувати в чистоті.
Ванни зі сталіВанни зі сталі
 
Ванни зі сталі
 
До недоліків сталевих ванн слід віднести:
  • низьку теплоізоляцію. Довго поніжитися в такій ванні не вдасться, так як сталь не може довго зберігати тепло.
  • погану шумоізоляцію. При наповненні ванни водою виникає характерний звук.
  • крихкість емалі, яка легко сколюється і відшаровується при механічних пошкодженнях.
Але всі ці малоприємні особливості стосуються радше сталевих ванн з радянського минулого. Сьогодні виробники сталевих ванн впроваджують найновітніші технології, аби отримати більш якісний продукт. Незаперечний авторитет у світі сталевих ванн - компанія KALDEWEI - істотно просунулася в боротьбі з усіма перерахованими вище недоліками сталевих ванн.
По-перше, компанія з'ясувала, що втрата тепла спостерігається у всіх ванн незалежно від матеріалу, з якого вони зроблені. До 80% тепла втрачається за рахунок зовнішніх впливів: таких як температура приміщення, циркуляція повітря і випаровування з поверхні води. Одначе, сталь є чудовим провідником тепла і швидко приймає температуру навколишнього середовища, наприклад води чи повітря. Нагріта сталь віддає своє тепло воді, коли та остигає. Споживчі тести показали, що теплою залишається навіть кромка ванни над поверхнею води. Крім того у ванні з гідромасажним обладнанням за бажанням можна встановити підігрів води, який гарантує постійну температуру.
По-друге, міцність емальованої сталі завтовшки 3,5 мм дає неперевершену стабільність. А у емальованої сталі Kaldewei набагато більша жорсткість, ніж у акрилу. Завдяки цьому ванна наповнюється набагато тихіше.
І нарешті, ванни і піддони Kaldewei практично не змінюють свою форму при дії різних температур, що позбавляє від появи тріщин і відшарування емалі. Емальована сталь Kaldewei 3,5 мм легко пройшла тест "ударно-імпульсним методом" і її складно подряпати. Так що всі ванни і душові піддони Kaldewei мають гарантію 30 років.
 
Ванни зі сталі

4 вересня 2011